Follower

Saturday, February 12, 2011

kantoi, kena spotcheck sudahhhh

haha.. arini kantoi abes. tepat jam 9.15 lebih sikit saat, pintu E.4.6 Mahallah bilal diketuk kuat. mmg kuat dari biasa. aku pn pelik. kalau member member, ketuk mesti slow slow, panggil nama..

aku pn bangun la g bukak pintu. terkejut beruk aku( terkejut dalam hati) bila time bukak tu, ada 3 orang yang pakai baju official mahallah(hostel buat sape2 yang tak tahu) tercegat kat depan bilik.

sorang foreigner, 2 orang melayu.

Lepas tu diorang terus masuk, dengan tak buang kasut bootsnya, pastu cakap byk kali, "spotcheck, spotcheck, spotcheck".. heh

Aku dah tercegat gila dah dengan mata takleh nak bukak lagi(baru bgn tido). dah la belakang aku ada barang2 dapor, barang2 terlarang beb. haha

Terus diorang g check kat compartment2 lain. FYI, 1 bilik ada 4 compartment. time tu bilik aku ada 2 orang je, sorang senior entah g mane, sorang lagi time AWAL sem je nampak, Pastu nampak balik HUJUNG sem. hahaha!

and of course, 1st thing diorang nampak adalah

1) barang dapo


diorang siap amek gambar lagi. aduh aku taktau nak spotcheck. kalau tak aku dah packing dah barang2 nie. member aku cakap diorang mula dari 4th floor. how sad








yang foreigner tu bleh buat lawak plak g tanye sape yang masak. pastu masak western ke malay food. aku cakap masak telur je. haha!

pastu diorang tulis "cooking" kat diorang nye ketas. taktau la benda ape, ketas kesalahan la kowt.

tunggu je la kat sini.. haha! ( yang sekarang masih kosong)

dulu penah kena saman sbb rambut



2. dia tengok rak kasut tak kena tempat, dia tegur pastu dia cakap suruh ubah tempat balik ( taktau dia tulis ke tak)


3. dia tegur tirai buat tempat pembahagi compartment


4. Then kan sorang senior aku nampak awal sem dan akhir sem je, dia cakap sape nak masuk bilik nie gtau la, kalau tak dia pakai letak orang je dalam bilik ni nanti. haha cepat sape nak masuk! :D


aku dah ade dengar sebelum nie ada spotcheck, tapi tak caya lagi time tu..
tapi sape yang tak kena lagi , siap siap packing k! :p


sebenarnye aku bawak tv kecik tapi diorang tak sedar huhuuh :p
speaker simpan dalam kotak dah.



6 tiNtA dAn kAtA:

Zeeqa ~ Ajie said...

waaahhhh...
dah la ada dapur memasak!
TV pun ada! dasat sungguh!
p/s : boleh kasi pinjam nt ekk?hihi..

Azwan Nazri said...

hahahaha kena saman suda! :D:D tunggu kena saman je neh :p

meh sini la masakkan.. haha

nama.aku.lynn said...

gile lah.complete!siap tv bagai.hahah.

Azwan Nazri said...

hahahah ingat nak beli freezer. nasib baik kantoi duh huuhhuhu T_________T

Fieka Shafika said...

tb pon ader.. lol.

Azwan Nazri said...

>__<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...