Follower

Wednesday, April 22, 2009

Hari yang amat malang.. so SAD.. =(

ari ni amat malang bagi aku..
aku tanak tulis dalam b.i sbb aku nak gambarkan betapa malangnya hari aku..
arini je 2 kali malang dalam hidup aku, maybe 3...

yang first, rambut aku kena potong...
ya Allah, ustaz buat seni ape tah... bertakuk la kepala aku..
aku cukup tensen lepas ustaz potong rambut aku.. mana ke tak, rambut aku mmg panjgn, tetiba je jadi pendek sangat, dah la bertakuk.. nak maki ustaz pn x sanggup, sbb guru kita adalah segalanya2.. skali kita derhaka, takkan berkat ilmu didunia..
aku biarkan je la...



Gambar kwn aku pnye rambut selepas kene potong.. =D

yang ke-2..
aku balik umah untuk check adakah aku dapat Temuduga untuk Maktab Perguruan iaitu
KPLSPM... singkatan untuk perguruan lepasan spm kot..
aku check2.. dia kata Nama Anda Tidak Tersenarai didalam Calon yang layak untuk ditemuduga.. sakit jgak la ati aku, sbb kwn2 aku ramai cakap maktab mmg senang sikit dpat berbanding laki... kepala otak apa, tak dapat lgsg pn.. lagi susah ada la..
pastu aku nampak butang rayuan kat situ, aku click la.. mintak2 la dapat walaupon second intake.. yang sakit atinye tu, nape la aku nie malang sangat.. nape la orang lain senang2 je dapat walaupn result sedikit tidak ok, dan just ok sikit je dari aku..
adakah aku tak layak p mana2? aku rasa result aku yang kredit semua tu tak standard pn dengan kwn2 aku yang dapat A dan B je... aku rasa mcm standard orang takde A je..
mananye tak, ape2 tawaran pn aku tak dapat.. tp aku percaya, Allah dah tentukan rezeki aku.. aku sabar je menunggu...



Yang ke-3...
tadi aku p tusyen feqah.. asalnya tanak p dah.. tapi bila ingat2 balik apa hukuman kena nanti, aku p jgak la... ustaz cakap hukuman dia ape tah, tapi kena dimalukan depan budak pompuan la.. isk2... aku p, aku masuk kelas pastu kuar balik kat belakang kerna alasan amek kerusi, pastu aku tak masuk dah sampai abeh.. sbb aku balik.. mana taknya, mana muat kelas tu untuk 80 orang... kelas aku dah 40 orang dah, kelas sebelah lagi 40 orang jgak.. campor2 dah jadi 80.. muat ke untuk satu kelas?? kalau masuk pn aku rasa tak faham pape pnye.. jd aku balik tido.. biar ah nak kena hukuman pape pon.. aku rela je...



malangnya hari aku.. tapi aku tau ada lagi yang malang dari aku..
sedey jgak hati aku sbb apa2 tawaran pn tak dapat..
dah la matrik tak mintak, maktab plak tak dapat..
anyway, tahniah bg yang dapat Maktab Perguruan dan juga yg dapat Matrik...
TAHNIAH.. =)...

22 tiNtA dAn kAtA:

PriNceghOstz said...

aiyoo..kwan..kita smer la..aku xdpat gak..n kna wat gak rayuan...lgik tnsen...

neem said...

bukan rezeki adik..

mgkin ada yg lain!

insya Allah~`

+fALl fOr yA+ said...

takpa2...
kita 2nd intake kot.. he3.. sabo2 ye.. =)

+fALl fOr yA+ said...

insyaallah.. Allah dah tetapkan rezeki adek kat tempat laen.. =)

handhalah ibnu kamil said...

uik. neem.

adik neem ke ni?
hehehe.

maka dia adik abu jga.

takpa2.
tak dapat semua.
masuk la tingkatan 6.

pastu mintak kat upsi.
leh jadi cikgu kan?
hehehe.

+fALl fOr yA+ said...

adek neem yang tak ori..
hehe... adek camtu2 je..
dah dia tua panggil la dia akak..
skang mmg kat form 6 pon..
tapi bukan STPM, but STAM..
sy dari sekolah agama...
ngah tunggu tawaran ipta..
tengok la dlu.. mintak2 la dapat..
amin.. hehe.. =)

handhalah ibnu kamil said...

stam?
ok jgak tu.
leh dapat pi mesir.

abg lu dari sekolah agama jga.
tapi tak amik stam.
just amik bhasa arab,syariah, ngan usuludin for stpm.

jadi skang dah kat Upsi.
hehe.

mana da kemahuan.
disiti ada jalan dik!
caiyok2.

+fALl fOr yA+ said...

tp...
tak minat ah stam..
amat susah..
lagipon mmg kurang minat sikit belah2 agama nie..
hehe...
tu yang dok tunggu apa2 tawaran nie..
=)

handhalah ibnu kamil said...

cet.

tak minat.
takyah amik(nasihat membina)
kang buat ssh diri je.

bek bertukar sekarang.
ehhehe.

~di doakan berjaya dalam hidup!~

+fALl fOr yA+ said...

hahaha...
mmg pon..
form 6 nie suatu persinggahan je..
singgah jap jer..
=)

guntur said...

abang hang makin score pulak sem ni.tanya la dia apa rahsia dia.

~~~lYnNLuV~~~ said...

xde rzki...nk wat cmne..
apepon...wish u get 2nd intake!!!

p/s:mmg nk jd cikgu ea??hihihi

takkompom said...

ahah!yg alasan tamaw p 2syen mmg xlogik!!

Yamamura Kazuma said...

huhu..rilek ar..ang tgok aku rilex jew..huhu(padahal dok garu pala dh x dpt tawaran pa pon..)

+fALl fOr yA+ said...

Guntur - abg aku semakin score ek??
takpe la.. dia ngan cara hidup dia..
aku bukan pandai mcm ngan dia..
=)

+fALl fOr yA+ said...

lynlurve - bukan nak jadi cikgu pon..
tapi.. dah tawaran ape pon tak dpat.. sedey gak la.. he3
tu yang sedey tak dapat tawran pape tu.. hu3

+fALl fOr yA+ said...

takkompom - ok la alasan tu...sendat oh kelas tu.. hehe.. ko try masuk dlu baru tauw.. =)

+fALl fOr yA+ said...

yamamura kazuma - ang da dapat maskom ok la tu.. hhuhu aku apa pn tak dapt niey.. cdey2.. =(

NurAreefah said...

sap3..sama la kita..ngahahha~

tapi takpa..lek okay~

berry said...

oih.
sama lah.
i pon x dpt gak.

neem said...

haiyaa...

dapat abg secara tidak rasmi plak~~

+fALl fOr yA+ said...

takpe kak neem..
dia pn adk kak neem jgak.. he3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...