Follower

Wednesday, August 18, 2010

yea! meh nak share lagu best :)

p/s : sape rajin, baca post nei sampai abes eh..
sbb post kali nie agak panjang.. a song and a story BEHIND it :)
best woo.. ^.^ best lagu jerk..

alhamdulillah..
2 important things da selesai arini..
1st skali presentation Building Construction tadi.. fuh terketar2.. naseb baek bleh je go on..
and 2nd buat tutorial estimating. d ia nak 9 pages je.. tp aku buat sampai 14.. camne nie.. huhu..
takpe la.. bleh la kot.. :) tunggu nak antar je.. huuuuu


arini dengan gembiranya selepas keluar kelas BC, trus ke lab dan print tutorial estimating tu...
pastu nak share ngan korang lagu best..
mgkin best bagi aku, tapi tak best bagi korang..


lagu ini sangat best.. lagu nie mgkin korang penah dengar... 8 tahun lepas, 10 tahun lepas..


lagu nie asalnye lagu korea.. pastu mgkin dia nak bagi semua faham,
ada 4 versi bahasa yang aku tau lagu nie..
Japan, English, Chinese And Filipina.. Melayu takde.. sorry ye..
sape sanggup tolong la buat ea :)

"It is a korean movie clip, very famous in asia for its realisation and its nice story.The movie lasts 8mn, with a background music from Kiss - Because I'm a girl, recorded by J-entercom, a Korean record company."


8 minit! fuhh~ :D tp best.. rugi tak tengok beb!





Shin Hyun Joon


Goo Hye Jin



Cerita di sebalik lagu ini :

Cerita ini bermula dengan adegan seorang jurugambar yang mengambil gambar untuk sebuah majalah kereta. Dia sengaja mengambil gambar seorang gadis yang sedang berjalan melintasi tepat di depan kamera. Dia meminta maaf dengan sopan dan pergi. Suatu hari, jurugambar pergi ke salon yang kebetulan adalah tempat gadis itu bekerja di. Dia meninggalkan bini di salon oleh kemalangan, meninggalkan gadis itu kesempatan untuk datang dengan tempat kerjanya untuk mengembalikannya. Jadi dia datang ke studio dan kembali bini nya.

Tapi sebelum dia pergi, dia membuatnya berpose sebagai model. Mereka mendapati bahawa mereka berkongsi semangat yang sama. Dia adalah seorang fotografer profesional dan dia adalah seorang gadis yang bermimpi untuk menjadi model. Mereka menjadi dekat dan menghabiskan banyak waktu bersama. Dia mengambil banyak foto dan diterbitkan mereka. Suatu hari, kemalangan berlaku ketika dia sedang berusaha untuk mendapatkan sesuatu dari rak tinggi di studionya. Sebuah botol unlid produk fotografi jatuh dan tumpah di tubuhnya. Dia akan dibawa ke rumah sakit. Bahan kimia fotografi produk begitu beracun, itu rosak matanya sangat buruk, sehingga ia akan pernah dapat melihat lagi.

Sebuah keajaiban terjadi, selepas rawatan sementara yang diambil di rumah sakit, doktor melepas perban di matanya. Dia membuka mata dan melihat jurugambar rakan kerja memegang kuih perayaan dengan lilin di atasnya. Para rekan kerja membawanya ke studionya, tapi ia tidak ada akan dijumpai. Dia begitu sedih kerana dia sangat mencintainya, ia berfikir bahawa jurugambar kirinya.

Suatu hari ketika ia bekerja, rakan sekerja datang dan menunjukkan ia menerbitkan majalah dengan dia sebagai model. Dia ingat tentang tempat balap di mana mereka pergi bersama-sama sebelum ini. Dia menemuinya di sana duduk di bangku dengan anjing di sebelahnya dan memperhatikan bahawa dia buta.

Dia berdiri di sana dan tiba-tiba menangis menyedari bahawa dia sangat mencintainya bahawa ia melepaskan bahagian paling penting dalam hidupnya sebagai jurugambar dan seorang pengendara motor untuknya, matanya. Dia begitu tersentuh mengetahui bahawa dia benar-benar memberi nya matanya, supaya ia dapat melihat lagi.


Here is the Video and lyrics :



Kiss - Because i am a girl- Original Version(Japan)

Dodeche ar suga obso namjadurui maum
wonhar ten onjego da juni ije tonande
ironjog choumirago nonun thugbyorhadanun
gu marur midosso negen hengbogiosso

marur haji guresso nega shirhojyoda go
nunchiga obnun nan nur bochegiman hesso
norur yoghamyonsodo manhi guriurgoya
sarangi jonbuin nanun yojainika

modungor swibge da jumyon gumbang shirhjungnenunge
namjara durosso thollin mar gathjin anha
dashinun sogji anhuri maum mogo bojiman
todashi sarange munojinunge yoja ya

Onur urin heojyosso budi hengbogharago
noboda johun sarammannagir barandago
nodo darun namjarang togathe nar saranghanda go marhanten onjego
sorjighi na nega jar doenungo shirho
naboda yepun yoja manna hengboghage jar sarmyon otohge
guroda nar jongmar ijoborimyon otohge
nan irohge himdunde himduro juggenunde
ajigdo nor nomu saranghanunde

sarangur wihesoramyon modun da har su inun
yojaui chaghan bonnungur iyong hajinun marajwo
hanyojaro theona sarangbadgo sanunge
irohge himdurgo oryourjur mollasso

norur yoghamyonsodo manhi guriurgoya
sarangi jonbuin nanun yojainika

norur yoghamyonsodo manhi guriurgoya
sarangi jonbuin nanun yojainika



Kiss - Because i am a girl - English Version

I just can't understand the ways
Of all the men and their mistakes
You give them all your heart
And then they rip it all away

You told me how much you loved me
And how our love was meant to be
And I believed in you
I thought that you would set me free

(REFRAIN):
You should've just told me the truth
That I wasn't the girl for you
Still, I didn't have a clue
So my heart depended on you, whoa

(CHORUS):
Although I'll say I hate you now
Though I'll shout and curse you out
I'll always have love for you
Because I am a girl

Been told a man will leave you cold
Get sick of you and bored
I know that it's no lie
I gave my all, still I just cry

Never again will I be fooled
To give my all when nothing's true
I won't be played again
But I will fall in love again

(REFRAIN)
You should've just told me the truth
That I wasn't the girl for you
Still, I didn't have a clue
So my heart depended on you, whoa

(CHORUS)
Although I'll say I hate you now
Though I'll shout and curse you out
I'll always have love for you
Because I am a girl

I Want You So
NoW you leave me in the cold
How could this be?
I thought that you Really Loved Me

Into the Night
I will pray that you're alright
YOu hurt me so
I just can't let you go

You took advantage of my willingness
To do anything for love
Now I'm the only one in pain
Will you please take it all away?

Never thought Born being A girl
I can love you and be burned
Now I will build a wall
To never get torn again

(CHORUS)
Although I'll say I hate you now
Though I'll shout and curse you out
I'll always have love for you
Because I am a girl

Well See You Soon...




Kiss - because i am a girl - Chinese Version

Mei You Ni De Mei Yi Tian

Hui jia de lu zong shi hen yuan, hua shao de hen ke lian
Yi ge ren de wan can, dou shi gu dan de zi wei
Kan jian shen bian chong fu shang yan, shu yu wo men de hua mian
Xuan ze tao bi de yan, ze me hai shi hui liu lei

*
Ai zhe ni de mei yi tian, ni jiu shi wo de shi jie
Na shi hou hai yi wei wo, jiu ai zhe yi bian
Mei you ni de mei yi tian, kuai le li wo hao yao yuan
Xin yi sui ni zou le, hai neng yong shen me gan jue

Wo she bu de zheng kai yan jing, hai pa shen bian mei you ni
Ye xu zai meng jing li, shi wo men zui jing de ju li
xiang nian ni wen re de shou xin, leng feng li ba wo wo jin
Dang dong tian you lai lin, zhe wen du gai ze me yan xu

Repeat *

Spoken
Hey it's me
You know it's rainin' outside right now
Remember back in the days, when we use to run around in the rain
and just get wet like that, that was back in the days
You know, leaving you was the toughest thing I had to do
It's not what I want, I know we'll meet again
I miss you, goodbye

Xie xie ni ceng jing ai guo wo, gei wo zui mei de jing guo
Dan sheng ming zui ai bei guo duo, wei lai de lu gai ze me zou

Repeat *

Mei you ni de mei yi tian, kuai le li wo hao yao yuan
Xin yi sui ni zou le, hai neng yong shen me gan jue





Kung Alam Mo Lang -Because I Am a Girl by KISS in Tagalog

hindi mo na kailangan pa
ito`y sabihin pa
na mayroon nagbago
sa loob ng puso mo
wala akong magagawa kundi palayain ka
kaya pinilit kong wag aminin sa iyo

kung alam mo lang kaya
ang tunay na nadarama
nanaisin mo pa bang lumayo sa piling ko
at kung alam mo lang sana
kailan man di mawawala
ang pagibig ko sayo lagi nasa puso ko

akala ko ay kaya na
nga yong wala ka na ngunit hindi pla
lumutin ka ay di magawa
palagi kong tinatanong sa sarili ko ito
ikaw ba ay lalayo kung lahat ay inamin ko?

kung alam mo lang kaya
ang tunay na nadarama
nanaisin mo pa bang lumayo sa piling ko
at kung alam mo lang sana
kailan man di mawawala
ang pagibig ko sayo lagi nasa puso ko

pipilitin kong itago ang lahat ng ito
ngunit patuloy kong tanong
kailan kaya magwawakas oh ito

kung alam mo lang kaya
ang tunay na nadarama
nanaisin mo pa bang lumayo sa piling ko
at kung alam mo lang sana
kailan man di mawawala
ang pagibig ko sayo lagi nasa puso ko

5 tiNtA dAn kAtA:

Fieka Shafika said...
This comment has been removed by the author.
Fieka Shafika said...

azwan nazri:: kenape ko deactivate ke fb ko?? aku nak sedihla camni.. sob2.. huhuhu.. post kat blog aku bukan pasal ko aw.. tu pasal org lain.. bukan budak uia pon... aku mara ngn dier sbb dier prasan.. tp.. kenape perlu ko deactivate fb..:( adekah sbb aku?? adakah aku yg bersalh?? tk bestla ko tkder.. sunyi.. :'(

Fieka Shafika said...
This comment has been removed by the author.
Fieka Shafika said...

da tgk da sampai habes.. tacink.. :( sedih.. :(

+fALl fOr yA+ said...

eh takde la..
bkn sbb kau pn..
aku saje nak try deactivate..
sunyi aku takde?
pelik pelik je kau nie..
aku ada pn bkn leh buat ape =.="

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...