Follower

Friday, December 26, 2008

hari-hari yang memenatkan.. ;p

erm.. agak lama dah tak update blog aku ni..mgkin sbb aku cbuk siket.. i wonder?
pape pn, arini nape aku rasa mcm nak update blog aku ntah.. mgkin sbb aku dengar lagu2 kat blog aku kot.. mmg setiap kali aku dengar lagu2 tu, aku rasa mcm bersemangat sikit.. tapi masa plak tak mengizinkan.. then kali nie masa dah mengizinkan untuk aku menulis blog ni.. Alhamdulillah.. maybe lepas2 nie pn aku akan akan slalu update jgak insyaallah.. :)

sepanjang aku tak menulis blog nie, ada banyak perkara dan cite2 yang dah blaku.. ade yang tak bes, ade yang bes.. he3.. contoh tak bes tu aku kalah maen bolink.. huh.. ade ke patot.. set pertama menank, set kedua tu, kalah ngan budak2 baru main bolink. ahaks.. :p

jap yek nak ingat balik ape dah belaku dalam seminggu due nie...

17 Disember 2008 - aku tak ingat ape yang terjadi.. mgkin takde pape kot ari nie.. dok umah je.. hehe3.. aha.. ingat dah... arini sakit atinya... line tepon dah start takde.. line tepon takde maksudnya tenet pn takde la.. aku ingat jap je... pagi tadi aku bangun kol 3 pagi sbb nak tunggu line ade.. tgk2 takde lagi.. hurm.. tunggu pnya tunggu, aku balek tido je la.. balek ke atas katil.. heh3..time nie aku tatau g kate tenet takde nape.. aku tak sedar.. sblom tido tu aku tgk yang biji warna merah yang tepon tu tak menyala.. oh! rupanya line tepon takde.. patot la line tenet takde.. he3... aku kembali tido.. aku bangun dr tido kol 10.. ayah aku baru nak tanye aku nape tenet takde, aku tanye dia dlu... "tenet takde ke bah?" dia jawab aa.. aku jawab la.. camne nak ade.. line tepon pon takde.. he3..

18 Disember 2008 - Same gak.. dok umah..Aa, ingat dah.. arini aku g belajar memandu kete.. 2nd time memandu kete nie.. cikgu tu dah bawak aku g jalan2 around pekan jitra nie.. susah gak eyk nak bawak kete bagi yang baru try nak bawak.. pastu dia bawak aku g jalan2 kat highway.. semuanya aku sendiri yang bawak.. xD aduhai.. penatnya bawak kete nie.. bukan penat ape.. penat kat die pnya parking dan naik bukit ape semua tu.. yang dekat pusat memandu tu..
bawak kete nie sebenarnya tak penat.. relex je.. yang penat nak kena pulas stering tu slalu.. sakit tangn den.. malam tu aku balik, aku tido lepas magrib.. bgn semayang isya kol 5 pg.. he3.. arini pon takde tenet lagi... die 3 hari takde.. uwuh... apa nie. huh...keboringan lagi arini..

19 Disember 2008 - Malam tu aku tunggu siap2 nak wish besday kat kawan aku.. besday die kol 12 kang.. 20 disember.. he3... aku wish pastu esok tu baru sampai sbb dia on celcom..arini pon takde tenet lagi.. melampau da nie.. tak maen tenet mcm tak sempurna idop aku.. he3... arini kak aku tanye... "dik, kalau aku suruh ang cat pagaq, ang nak bapa" aku tunjuk jari 2 je.. kira 2 ploh la.. dpt gak duit.. he3...

20 Disember 2008 - arini aku start cat pagar... aku cat sikit je.. sbb mula lewat.. nak kene g beli cat lagi.. berus ngan kertas pasir.. RM 17.50 tak salah aku.. he3..aku cat dalam 10 peratus je...
ha.. arini tenet dah ada.. around 10.43 pagi.. fuh.. bestnya .. yang first2 mesti la aku on ym dlu.. he3.. :p arini aku gi belajar kete gak.. kitaorang lalu kat laluan yang senank sikit..
tak lalu dah kat highway.. aku amek lesen kat KP Jitra.. ade 3 laluan untuk test JPJ nanti.. wonder je la nanti dpt laluan mane.. arini aku lalu kat laluan 1.. laluan 2 highway... balek umah tu aku dah agak dah.. mesti penat pnye mcm aritu.. memank pn! aku penat sangat aritu.. tiap2 kali balik dr belajar memandu mesti penat.. hu3...

21 Disember 2008 - Arini aku g belajar kete lagi.. jam yang ke-5 dan ke-6..
sume skali ade 8 jam untuk syarat belajar memandu.. arini aku lalu laluan yang ke 3 lak.. lalu nie aku tak suka betol la.. sbbnye nak kena u-turn.. wa... aku tak reti u-turn.. hu3... =p
cam besa.. balik2 tu tido trus.. penat sangat.. nak kena pulas stering tu.. sini 3, sini 2 sini 1.. ades.. :p

22 Disember - semalam kawan aku gtau yang die nak datang alor setar.. ok la tu .. memang esok tu(arini) aku nak keluar alor setar pn.... aku nak g beli barank2 sikit.. nak beli straighten.. kat jitra nie tak jual.. huh! aku bangun awal pagi nie sbb aku dah tido lama sangat smlm.. aku bangun, layan cite kat tenet nie jap.. dalam kol 10 pagi tu.. aku p bersiap sbb nak p alor setar.. aku tepon kawan aku nuramin.. dia cakap dia ada kat warzone(CC).. aku pon menuju la kat sane... diorang maen jap je.. ngan syark.. kwn aku gak.. nuramin nie dtg dari kulim lagi.. sampai dalam kol 8~9 pagi tadi..then dalam kol 11 lebih kami menuju ke ct plaza... kawan2 aku nie baek gak oragnya.. nuramin.. die blanja aku mcd ngan karoake.. tq!! ;) dalam kol 5 tu aku balik la umah.. penatnye cari nuramin nie.. tatau la dia p melilau mana lepas kami karoake tu.. aku pn balik sorang je la.. malam tu diorang tido umah aku.. mcm2 dibuatnya.. aku ngan nuramin buat straighten.. layan lagu.. pastu layan tenet.. he3.. tu je... syakir nie ade gak.. ngan akhmal.. syark nie asal datang umah aku je mesti tido dlu.. kang pagi bangun awal la.. he3... aku tido kol 5 pgi nie.. sbb buat rambut.. :P

23 Disember... aku bangun kol 9 oh pagi nie... pastu syakir nie dia sembang2 ngan mak aku jap then dia balik umah.. ade keje katenya.. akhmal pn dia balik umah.. aku pn tinggal ngan nuramin je la.. aku ajak la dia p jalan2... tengok2 kat jitra nie.. asal dlu dia dok kat sini gak.. tapi dah pindah.. mula2 kami p tengok skolah lama aku.. tak sedar plak rupanya masjid yang lama dah diorang rancang untuk skolah aku dah siap akhir nya.. masjid Al-Azhar.. wah.. tersergam indah.. cantiknya masjid tu.. tak sangka aku.. nanti ada masa aku upload gambar masjid tu.. then kami p aneka...Aneka i mean.. sebuah pasaraya besar kat jitra nie.. atau dikenali dengan Jitra mall.. ade pawagan, ade bowlink, food court and pusat hiburan.. aku ngan nuramin karoake je.. then jalan2 kat dalam anka tu sbb borink.. then aku pn balik la umah sbb jap g kol 2 ada belajar memandu lagi.. buat kali terakhir.. he3... kwn aku tu tido umah kawan aku sorang lagi lak.. akhmal.. kalau tak arini rancang nak p mandi kat bukit wang.. tapi tak jadi.. aqil cakap tak jadi sbb tak ramai owg.. he3...

24 Disember 2008 - arini aku dikejutkan oleh aqil.. ngah sedap2 tidoq.. how dare u aqil!! tapi takpe.. dia call aku cakap.. dia ajak aku main bolink.. then lepas tu nuramin lak call aku, dia cakap nak p umah aku jap.. then dia mai la kat umah nie.. kami pn p skali la aneka tu.. kami maen bolink kat sane.. aku,mus,nuramin ngan akhmal.. g skali kat sane.. aqil ngan kawan2 dia... smpai sane kami maen dua set.. eh2, sebelom tu aku hangatkan badan dengn karoake satu dua lagu dlu.. ha3.. lagu chantek ngan cinta ini membunuhku.. :p
kat bawah nie diantara gambar2 yang kami maen bolink..


Nasrin(Hijau) ngan Zuhail(Hitam) yang duduk tu.. ;P



Akhmal(Cokelat) ngan Nasrin(Hijau)

25 Disember - arini takde pape yang best.. aku dok umah je.. ari cuti la katakan.. dok umah layan tv ngn pc je.. malam tu aku tido kol 12... arini berjaya abehkan 5 episode prince of frog tu.. he.. :p

2 tiNtA dAn kAtA:

Yamamura Kazuma said...

wehhhhhh...gmbaq aku tadak pon

Azwan Nazri said...

sapa suwuh tak tangkap.. hehe.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...