Follower

Wednesday, December 17, 2008

uik.. btol ke nie? enset leh lipat?

baru2 nie aku ade bukak satu laman web tentang bicara teknologi..
then aku melilau2 kat web tu.. pastu ternampak satu ayat yang membuatkan hati aku tertanya2..
"Morph : Flexible & Strechable Mobile Phone"
hati aku nie trus tertanye2, mcm hebat je bunyinye..
aku tgk lam video nie, diorang tunjuk mcm satu keping card la, rupany2 enset..
enset tu leh lipat, then dibentukkan sebagai jam.. btol ke nie??
tak lama lagi iphone enset terhebat abad ini akan terhapus nye.
fungsi iphone nie, semua ade.. siap screen touchable..hmm..
enset yang leh lipat nie kalau tak salah,dipanggil "Morph"..
wonder yek!

lupe lak nak bgtau.. video nie just karton je..
ini adalah sebahagian dr idea nanotechnology oleh kajian dr dua pihak iaitu Nokia Research Center (NRC) and the University of Cambridge (UK) fuh.. hebatnye idea diorg..
aku harapkan tak lame lagi akan terciptalah enset nie... mesti besh kan.. nak letak kat mane pn senang..
pakai je kat tangan tu.. tak kene letak kat dalam poket.. he3..
enjoy=)





1 tiNtA dAn kAtA:

F.E.Y.R.A said...

ahah .. feyra pON de gakz trdengar kecanggihan phone trsebut .. tapi kalu x silap .. time tu iklan kat jepun .. nway .. zaman da brubah .. dunia da maju .. aper2 pon boleh berlaku .. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...